ELEKTRISCHE SCOOTERS


Wij hebben een ruim aanbod elektrische scooters in verschillende klasses. Voor iedereen is er wel een passende elektrische scooter. Wij leveren elektrische scooters van de merken: Vespa, Super Soco & Niu. Al onze elektrische scooters zijn all-in geprijsd! Dat betekent dat elk voertuig voor het aangegeven bedrag rijklaar staat, zonder extra kosten.

7 redenen om voor een elektrische scooter te kiezen

Hoewel een elektrische scooter duurder is in aanschaf dan de benzinevariant, kent de e-scooter heel veel voordelen. Dat maakt het rijden van dit voertuig voor veel mensen een aantrekkelijke optie. 

Geen brandstofkosten

We haalden het net al even aan en dat is gelijk het grootste voordeel dat mensen zien in de elektrische scooter: je hoeft nooit meer brandstofkosten te maken. De terugkerende kosten zijn enkel de energiekosten voor het opladen van de accu. Tegenwoordig wordt het steeds makkelijker gemaakt voor elektrische scooters om de accu op te laden. Bij veel van deze voertuigen is de accu los te koppelen, zodat je hem overal kunt opladen. 

Milieuvriendelijke keuze

Kies je voor een elektrische scooter, dan kies je automatisch voor een beter milieu. Tanken behoort tot het verleden. Het enige dat je hoeft te doen om vooruit te kunnen komen is de accu te laden. Doordat deze groene scooter rijdt op elektriciteit verklein je je ecologische voetafdruk en draag je op een eenvoudige manier bij aan een beter milieu. 

Laag in onderhoud

De e-scooter is over het algemeen veel lager in onderhoud. Dat is niet heel gek, want een bezinescooter heeft veel meer onderhoud nodig. De accu gaat gemiddeld 5 jaar mee bij normaal gebruik en is dan aan vervanging toe. Bij normaal gebruik verstaan we een gemidelde van 5.000km per jaar en dat de accu altijd tijdig geladen wordt. Wat ook bepalend is voor de levensduur van de accu is een juiste temperatuur (tussen de 5 en 20 graden Celsius, de accu niet helemaal leeg rijden en regelmatig de software updaten.

De onderdelen die wel op regelmatige basis onderhoud nodig hebben zijn (net als ook bij de benzinescooter) de banden, verlichting en de remmen. 

Goedkoop op langere termijn

De aanschaf van een elektrische scooter is misschien hoger, maar de lage onderhoudskosten en de kosten voor het rijden maken deze variant op termijn een betere keuze voor je portemonnee.

Efficiënt rijden

Al met al is het elektrisch rijden ook op vele vlakken gewoonweg prettiger. E-scooters zijn heel stil en dat is prettig rijden. Hij start altijd, ook in de wintermaanden. In de winter kampen veel benzinescooterrijders met opstartproblemen door de kou. Daar heeft de elektrische scooter geen last van. Kom nooit meer te laat omdat je scooter niet startte. Navigeer makkelijk door het drukke verkeer door de vaak compacte uitvoeringen van deze scooters. In grote steden met milieuzones krijg je ook toegang tot deze zones.

Het oog wil ook wat

Naast het fijn dat de elektrische variant dus goed voor je portemonnee is, is het vaak ook nog een lust voor het oog. Tegenwoordig doen deze scooters lang niet meer onder voor de benzine-uitvoeringen. Integendeel. Hou je van technische snufjes, dan hoef je ook niet bang te zijn dat elektrische scooters achterlopen. Zo zijn veel escooters voorzien van complete ledverlichting, Keyless go, cruise control, elektrisch achteruit rijden en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Prettig rijden

Het rijden op een elektrische scooter is een wereld van verschil met het rijden op een benzinescooter. Een knetterende uitlaat is verleden tijd. Kom voortaan geruisloos van A naar B. In vergelijking met de benzinevariant zit je veel sneller op topsnelheid, of je nu alleen of met zijn tweeën op de scooter zit.

Zitten er ook nadelen aan?

Er zijn zaken waar rekening mee gehouden moet worden als je kiest voor een dergelijke groene scooter. Het enige waar rekening mee gehouden moet worden is het bereik van de elektrische scooter.  

Hogere aanschafkosten

De instapkosten van een escooter zijn hoger dan de benzinescooter. Op de langere termijn verdien je dit binnen no-time weer terug door de lage onderhoudskosten en lage gebruikskosten. Elektriciteit is immers lang niet zo duur als benzine. Daarnaast draag je ook je steentje bij aan een beter milieu.

De stilte..

De stilte is misschien even wennen in het verkeer maar de overige deelnemers houden hier al steeds meer rekening mee. Normaal gesproken horen mensen je al ver van tevoren aan komen brommen, maar dat is nu anders.

Laadtijd van een enkele uren

Als je accu leeg is, zul je deze moeten opladen. Een accu heeft een gemiddelde laadtijd van +/- 6 uur. Hier dien je dus wel rekening mee te houden in je planning. Veel mensen kiezen er voor om de accu tijdens de werkuren op te laden. Dat scheelt natuurlijk ook weer in de portemonnee. 

Kortere actieradius

Er zijn elektrische scooters met een actieradius van maar 35km. Bij de aanschaf van een elektrische scooter is het dus verstandig je goed te laten informeren door een verkoper of de actieradius wel voldoende is.

Dure accu’s

De accu is prijzig, maar gelukkig gaan deze lang mee. 

Wat kan ik verwachten qua actieradius?

De belangrijkste reden dat je een scooter aanschaft is waarschijnlijk om je van A naar B te brengen. Overweeg je een elektrische scooter te kopen, dan is het logisch dat je vragen hebt over de actieradius. Deze is - zoals je misschien wel had verwacht - kleiner dan die van een benzinescooter. Je kan ongeveer de helft minder kilometers maken met een volle accu dan met een volle tank. Meestal is dat ongeveer 80 kilometer voordat je weer moet laden. Dat is zo gek toch nog niet voor een scooter? Als je een beetje vooruit denkt en slim plant, hoeft dat geen probleem te zijn. Laad bijvoorbeeld tijdens je werk, zodat je altijd een volle accu hebt als je weer wat kilometers wilt maken. De actieradius verschilt echter per scootermerk en model, dus zoek dit wel even uit voordat je een scooter aanschaft. Uiteraard hebben rijstijl en het gewicht dat vervoert wordt ook invloed op de actieradius. 

Alles over het opladen van je e-scooter

De meeste elektrische scooters hebben wel een uitneembare accu. Het handige aan deze accu’s is dat je ze mee naar binnen kunt nemen en gewoon kunt opladen waar je maar wilt. Doe dit het liefst ‘s tijdens kantooruren, want je moet voor het opladen van de accu wel zo 6 tot 8 uur uittrekken. Het volledig opladen van de accu kost ongeveer tussen de €0,20 en €0,40. Dat houdt in dat je maar liefst 8 keer goedkoper rijdt dan bij een benzinescooter. 

5 Tips bij het kopen van een elektrische scooter

Tip 1: accu

Bij het kopen van een elektrische scooter let je op andere punten dan dat je een benzinescooter aanschaft. Het meest belangrijke onderdeel hierbij is de accu. Kies het liefst voor een uitneembare accu, zodat je hem makkelijk mee kunt nemen om via het stopcontact op te laden. 

Tip 2: vervanging onderdelen

Onderzoek hoe makkelijk de onderdelen te verkrijgen zijn mogen ze aan vervangen toe zijn. 

Tip 3: goedkope scooters kunnen ook goed zijn

Staar je niet blind op de prijs als je kwaliteit wil. Dure escooters zijn niet per definitie betere escooters. Prijs en A-merken willen hierin niet altijd iets zeggen. Wat je wel kan doen als je voor een kwaliteitsscooter wil gaan die lang mee gaat is het lezen van reviews. Zo komen bijvoorbeeld Vespa’s altijd goed uit de bus. 

Tip 4: koop bij een betrouwbare dealer

Koop het liefst bij een erkende dealer. Van den Burg scooters is al jarenlang een erkende Bovag en ERD dealer met een fysieke winkel en werkplaats in Eindhoven. Je kunt bij ons altijd terecht voor advies. We zorgen ervoor dat je escooter rijklaar en zonder gebreken wordt afgeleverd. 

Tip 5: houd rekening met de actieradius

Misschien een open deur, maar kijk welke actieradius bij jouw situatie past en houd daar rekening mee bij het kopen van een elektrische scooter. Het zou zonde zijn als je regelmatig 60 kilometer moet afleggen om van A naar B te komen en de actieradius van je scooter slechts 50 kilometer is. 

Elektrische scooter modellen

Bij van den Burg heb je keuze uit 4 verschillende merken elektrische scooters: de elektrische Vespa, AGM, Super Soco en de Niu. Kies uit diverse uitvoeringen die bij jouw wensen passen. Zit er iets voor jou bij? Als je hulp nodig hebt bij de keuze, staan we graag voor je klaar! 

Product toegevoegd aan verlanglijst

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.