Het Nolan verhaal:

Nolangroup sinds 1972!

Nolangroup is een Italiaans bedrijf dat in 1972 is opgericht. Lander Nocchi is in dat jaar begonnen met de productie van gegoten helmen in polycarbonaat ontwikkeld door General Electric onder de LEXATM*. Het materiaal werd toen al gebruikt voor de helmen van astonauten die betrokken waren bij de Apollo missies. Het is nog steeds het meest waardevolle thermoplastische materiaal dat wordt gebruikt bij de productie van helmen.

De naam Nolan is afgeleid van de oprichter Lander Nocchi. Vandaag de dag is Nolan het enige bedrijf in de sector dat al zijn helmen in Italië produceert met een volledig geïntegreerd productieproces. Van het ontvangst van de grondstoffen tot het eind-product, een echte Nolan helm.

Nolan is de grootste helmenfabrikant in Europa met ongeveer 350.000 geproduceerde helmen per jaar met een team van 340 mensen. De fabriek heeft een oppervlakte van maar liefst 31.000 m2. Nolangroup produceert helmen van polycarbonaat onder de merken Nolan en Grex. Het merk X-lite worden gemaakt van composietvezels. Deze merken worden vergezeld door N-Com, een interne afdeling die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van communicatiesystemen.

Nolan heeft zich op de markt gevestigd door toewijding aan veiligheid, kwaliteit & zijn innovatiekracht. Het was tenslotte het eerste bedrijf dat een integraalhelm van thermoplastisch materiaal produceerde in Europa.

Bron: https://www.nolan.it/it/company/page/made-in-nolan

Product toegevoegd aan verlanglijst

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.